min (foto & bild)blogg

Lucia

Lucia

I fredag hade vi besök av Örebros luciatåg på jobbet. De var riktigt duktiga på att sjunga. De hade varit på åtta ställen innan och skulle till fem till, och antagligen sjunger de samma låtar på varje ställe. De hade nog en hektisk dag och de är säkert ute och sjunger idag också.

Det var en till på jobbet som hade med sig en Canon systemkamera (kan ha varit jobbets kamera). Hon hade ett vidvinkelzoomobjektiv (Tokina AF 11-16/2,8 ATX-Pro) och en extern blixt. Jag fick prova båda.

Bilden på luciatåget ovan är taget med vidvinkelobjektivet (bilden är sen redigerad i Photoshop). Nu var det ju inte optimala förhållanden att prova objektivet i men det var kul att prova något nytt ändå.
De två undre bilderna har jag tagit med den externa blixten. I den vänstra kommer blixten rakt framifrån (eller uppifrån blir det nästan på så bära håll). I den högra har jag ”studsat” blixten i snedtaket. Det ger ett mjukare ljus.

När jag provade dessa blir jag väldigt sugen på att köpa en extern blixt. Skulle vara mycket lättare och ge bättre bilder i dåliga ljusförhållanden med en extern blixt i förhållande till inbyggda blixten, just på grund av möjligheten att vinkla blixthuvudet.
Sen ser ju kameran häftigare ut också med extern blixt, batteripack och ett fett objektiv. 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.